Редактор: e-mail: снимки: Христиан МановЖивеещите в района на станалия прословут ремонт на канализацията

...
Редактор: e-mail: снимки: Христиан МановЖивеещите в района на станалия прословут ремонт на канализацията
Коментари Харесай

Варненци вече не издържат разбитите по европроект улици в к.к. Чайка: Като заложници сме, искаме проверка от прокурор

Редактор: 

e-mail: 

фотоси: Христиан Манов

Живеещите в региона на станалия прославен ремонт на канализацията в курортен комплекс „ Чайка “ във Варна стартират дефинитивно да губят търпението си. Поредният сигнал, който изпращат те до „ Петел “ е за плачевното положение ул. „ Боян Бъчваров “ и ул. „ Янко Славчев “, където се работи от октомври 2019-а.

Жителите на тази част от Варна се усещат като заложници на строителите, след чиято работа улиците са в пъти по-зле от преди. По тяхно мнение е време освен пътните прави да се възстановят в естествен тип, само че и прокуратурата да се самосезира за осъществяването на този европроект.

Какво тъкмо желаят варненци и на какво са подложени ежедневно, това написа до „ Петел “ Христиан Манов, който ни изпрати и фотоси, показващо настоящото положение на нещата в к.к. „ Чайка “:

„ Ние сме жители на третия по величина град в страната - Варна. От тв приемника всички ни титулуват като морска столица, единствено че ние от години живеем в условия, които са несъвместими с градски статут, а още по-малко - със столичен (макар и морски).



Фактически (и физически) аз и още стотици хора - варненци, от години живеем като заложници на безконечен, фалшив и безценен ремонт.

На 17-ти октомври, 2019-та година, стартира ремонтът на ул. „ Боян Бъчваров “ и ул. „ Янко Славчев “ (находящи се в региона на к.к. Чайка), състоящ се от полагане на ВиК инфраструктура по дължината на двете улици. За страдание, към днешна дата (17-и февруари, 2021 година) ремонтът към момента не е приключен, а положението и на двете улици е пагубно. Пътят е в неведнъж по-лошо положение от преди началото на ремонтните действия, новоасфалтираните сектори са с вълнообразна повърхнина, като тук-там са пропаднали и са се образували големи дупки, които пречат за естественото прекосяване.



Често водоснабдяването и електроснабдяването стопират заради повреди по преди малко построената инфраструктура, а изкопите, направени за премахване на повредата, остават незаровени и основават причина за произшествия.



Строително-ремонтните действия за довеждане докрай на плана към този миг не се реализират или са минимални, а проблемите с всеки минал ден стават все по-големи, изключително след последните значителни превалявания. Градският превоз не обслужва спирките в региона от началото на „ облагородяването “ на региона, а живущите в региона са хиляди. Към този миг ул. „ Боян Бъчваров “ към момента е затворена за свободно придвижване на коли в сектор от към 300 метра, а положението на различния път по ул. „ Петър Попов “ е в същото трагично положение. Улица „ Петър Попов “ още веднъж е част от плана за създаване на ВиК инфраструктура в региона, стартират доста преди този на ул. „ Боян Бъчваров “ и ул. „ Янко Славчев “, а положението на пътя – сходно, в случай че не и в по-лошо положение.



За страдание администрацията на Община Варна не е подхванала каквито и да е дейности, макар десетките сигнали за проблемите в региона.

Надяваме се, че след слагането на казуса обществено, институциите ще „ се разсънят “, а прокуратурата ще се самосезира и ще направи инспекция по случая. Време е някой да поеме отговорност за протичащите се безобразия. “



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР